Om East Import

Om oss

Vi erbjuder skandinaviska kunder vårt lagerlagda sortiment via traditionell grossistverksamhet. Säljbearbetning sker genom vår säljkår, i form av besök eller mässförsäljning.

Utöver kunder som fristående inredningsbutiker har vi även djupare samarbeten med större kedjor, där East Import är en resurs till deras sortimentorganisation. Vårt jobb som resurs blir då att hitta rätt, och kvalitetssäkra, leverantörer och produkter samt lagerhållning och leverans till butik eller lager. Vi är en av de ledande grossisterna inom hus, hem & fritidsprodukter i Sverige och har cirka 1000 aktiva kunder. För oss är det viktigt att alltid vara lyhörda och snabba och på så sätt kunna anpassa oss efter ditt behov som kund!

Så här började det

Redan 1990 började East Imports verksamhet ta form. Det var Höör-familjen Andersson som under 90-talet banade väg för East Import att bli en rikstäckande skandinavisk grossist inom hus, hem och fritidsprodukter. 2005 köptes bolaget av Bergendahl & son, som drev bolaget vidare, som dels ett inköpsbolag för egen detaljhandel, men också som fortsatt grossist för fackhandeln inom heminredning på den svenska marknaden. Sedan September 2011 driver och äger Mikael Otterberg & Jonas Andersson East Import.

Vår affärsidé

East Import ska med lyhördhet/snabbhet och god lönsamhet utveckla och driva grossisthandel mot/med skandinavisk detaljhandel, där East Import adderar till värde för kund och slutkonsument.